3 Aralık 2011 Cumartesi

Vultures at Arms Reach - +)))((()))((()))((()))-

Evet, her gün adı +)))((()))((()))((()))- olan bir albümü incelemek nasip olmuyor. Vultures at Arms Reach isimli bu çok ama çok güzel sludge metal grubunun bu konudaki beyanı, benim de ilk başta tahmin etmiş bulunduğum üzere, o sembol grubunun bir pili temsil ettiği. Dolayısıyla, onların hatrına albüme bu noktadan sonra Battery diyeceğim.

Efendim, Vultures at Arms Reach Santa Cruz bazlı bir tür sludge-bileşkesi grubu. Sludge bileşkesi diyorum, zira üç şarkı içerisinde bile biraz post-rock, biraz post-metal, biraz drone, biraz psychedelic etkisiyle harmanlıyorlar sludge'ı ve rafine ederek sunuyorlar. Bunların hepsini nasıl biraraya getiriyorlar derseniz, aslında çok garip bir şekilde demek zorunda kalırım zira açıklaması biraz zor.

Peki, şöyle deneyelim: Blood, "tribal" davullar eşliğinde atmosferiklere sludge ve drone albümlerinden tanışık olduğumuz bir gitar tonu ile basit bir riff atarak gidiyor. Şarkının ortalarında, grup bu riff'i başka herhangi bir şarkıda kullanacağı haline sokarak geliştiriyor ve sonrasında da başlangıçtaki noktaya dönüyor. Sludge usülü gitar kullanımını drone ile birleştirdikleri nokta ise bu aradaki geçiş kısmı: hiç acele etmeden geldikleri bu noktayı da yine hoş bir ahestelikle götürmeleri inanılmaz.

VAAR, hayır, savaş anlamına gelen "war" sözcüğü üzerinde bir oynama ya da bir İskandinav dili ifadesi değil, grup adının kısaltılmış hali, post-rock özelliğinin öne çıktığı şarkı. Şarkı bazen post-metali yan tür olarak addeden grupların yaptığı katman üzerine katman koyarak atmosferi ilerletmeyi ve neredeyse sıfırdan bir canavar yaratmayı rahatça başaran ve Vultures at Arms Reach'in en büyük kuvveti olan akışkan şarkı yapmayı öne çıkartan bir eser. Cidden, adamlar rahatça akan şarkılar yapmakta ustalar ve bu da albümü son derece rahat kılıyor.

Son şarkı olan Drift'e gelirsek, kendisi daha safkan sludge metal şarkısı diyebiliriz. Nakarat kısımları çok daha yumuşak huylu ve geçişi son derece oynak ve post-rock/post-metal koksa da, genellikle The Death of Her Money ya da Zozobra gibi gruplarda gördüğüm güldür güldür ilerleyen enstrümanlar ve eşlik eden brutal vokal ile

Sonuç mu? Bence dinleyin, çünkü çok güzel, çok küçük ve başarılı bir albüm olmuş bu küçücük EP.

Artılar: Her şey.
Eksiler: Aslında güzelliği orada, yok.
Kimlere tavsiye edilir: Post-metal ve sludge severlere.

Vultures at Arms Reach bandcamp: VAARcamp

+)))((()))((()))((()))- albüm kadrosu: *kim ne yapıyor yazmıyor hiçbir yerde.)
Brian Rucker
Nate Kotila
Travis Howe



1. Blood
2. VAAR
3. Drift

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder