8 Kasım 2012 Perşembe

Rabbit Junk - Bubble

Rabbit Junk'ın Project Nonagon toplaması sonrası çıkarttığı single'lar üzerinden devam ediyor olma sebebim en çok albümleri ReFrame ve This Life is Where You Get Fucked'ı henüz inceleme yazacak seviyede sindirememiş olmamdan kaynaklanıyor.  Fazla uzatmadan...

Hatırlatma babında: Rabbit Junk, The Shizit çıkışlı JP Anderson'ın, kafasına göre müzik türlerini harmanlayarak yapmak istediği müziği öne çıkartmasına yarayan bir proje.  Normal şartlar altında "dijital hardcore" sınıfına giren grubun aslında çok fazla kategorizasyona gelebilen bir müziği olduğunu söyleyemeyiz aslında.  Misal,  Bubble'ın müzik olarak içeriği aslında synthpop, hafiften dubstep, endüstriyel bileşkesinden oluşuyor ve barındırdığı minimal distortion gitarı dahi synth filtersinden geçirip kullanıyor.  Bu açıdan ise şarkı son derece vurucu: insanın kafasına yerleşen ve takip etmesine sebep veren bir beat çevresine inşa edilmiş şarkı bu açıdan son derece güzel.  Ki synthesizer melodileri son derece leziz ve dinlemesi de zevkli.

Aslında şarkının, duyabildiğim kadarıyla, hafif electroclash'e kayan bir yönü de var - bilhassa sözler tam bu tip bir şarkıya yaraşır vaziyette: şarkı genel olarak sevgilisiyle bir türlü anlaşamayan bir adam ve sevgilisinin şarkısı diyebiliriz: sözler genellikle "Ben çok gürültülüyüm ama sen de çok sessizsin" gibi zıtlıklar üzerine kurulu.  JP Anderson ve eşi Sum Grrl sürekli atışıyorlar ve siz de bu atışmayı dinliyorsunuz ki, Sum Grrl'ün rap girmesi JP Anderson'ın ise daha şiire dökmesi son derece hoş.

Sonuç mu? Dinlemeyen kalmasın.

Artılar: Şarkının kendisi.
Eksiler: Tür harmanlaması ve endüstriyel bilgisi çok az da olsa gerektirmesi.
Kimlere tavsiye edilir: Herkes.

Rabbit Junk resmi sitesi: Rabbit Junk
Rabbit Junk MySpace: Rabbit JunkSpace

Bubble kadrosu:
JP Anderson: müzik, vokal
Sum Grrl: yardımcı vokal


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder