27 Şubat 2012 Pazartesi

Mars Red Sky - Mars Red Sky

Psych rock aslında hiç ama hiç sevmem. Sebeplerini daha sonra tekrar belirttim, fakat normalde psych rock sevmem. Stoner psych rock dendiğinde ise aslında sadece içindeki "stoner" lakabı yüzünden şöyle bir göz atasım gelmişti Mars Red Sky'a. En güvendiğim kaynaklardan bir tanesi grubu ortaya atınca bakmadan geçemedim.

Ve orada, grup beni büyüledi.

Efendim Mars Red Sky bir psych stoner/desert rock grubu. Bunun anlamı ne derseniz, size otoyolda (çölde) giderken güneşin batışını hatırlatan, asfalt hisli, stoner tonları ve groove taşıyan fakat içinde son derece huzurlu, son derece rahat ve sizi evinizde hissettirmeye yönelik bir müzik derim. Tıngır mıngır psych rock - stoner tınıları taşıyan gitarlar, kalın bir bas, minimal davul, muhteşem bir vokal. Cidden, Jimmy Knast'ı tebrik etmek lazım, adam vokallerde çok güzel iş çıkartmış.

Grubun bütün bu yazdıklarımın içerisinde de bulunan en büyük kuvveti yarattığı atmosferden geliyor.  Şimdi normalde psychedelic dendiğinde akla gelen acid atmış hissi Mars Red Sky'da yok, onu baştan belirtelim, fakat onun yerine çok güzel bir gün batımı hissi var.  Güneşin artık turuncu olduğu, gökyüzünün farklı renklere bezendiği bir yaz akşamı - daha da iyisi, bir kanyonda ya da çölde görebileceğiniz tipten bir yaz akşamı havası var albümde.

Bunun yanısıra, albümün hafif rüyamsı bir havası da var.  Strong Reflection ve Curse bu konuda en belirginleri, ve aslını isterseniz kendileri hafiften de karanlık şarkılar.  Buna benzer olarak akustik enstrümental bir şarkı olan Saddle Point de bu konuda katkıda bulunuyor.  Tabi hep rüya, akşam, vesaire olsa albüm bize bu konuda nefes aldırmamış olurdu, ki bu bariyeri de Marble Sky'ın dans havası, Way to Rome'un genel rahatlığı ve Up the Stairs'in sükuneti ortadan kaldırıyor.

Esas bahsedilmesi gereken bir diğer şarkı da, bu iki kategoriye dahil olmasa dahi kendisi son derece güzel olan Falls.  Enstrümental şarkılardan nefret eden beni bile son derece kolay cezbedebilen bu şarkı, albümde kendi yerine son derece güzel oturan bir unsur.  Kullanılan riff son derece akılda kalıcı, onun çevresinde şekillenen parça ondan güzel, ve uzun lafın kısası, tadından yenmez zira tadı o kadar tatlı ki, kalp krizi geçirttirir insana.

Sonuç mu? Valla yepyeni bir gruba ve 7 şarkılık bir albüme göre mi? Efsanevi sözcüğü yetersiz kalıyor.

Artılar: Atmosfer, melodiler/riff'ler, genel hava.
Eksiler: Bazen fazla uçucu olması.
Kimlere tavsiye edilir: Atmosferik şeyleri sevenlere ve genel olarak stoner/desert rock hayranları.

Mars Red Sky Resmi Sitesi: http://www.marsredsky.com/
Mars Red Sky: http://www.myspace.com/marsredsky

(grupta kim ne yapıyor belli değil, ben de kasamadım, yapılan işe bakacağız, ki o da gayet güzel.)





1. Strong Reflection
2. Curse
3. Falls
4. Way to Rome
5. Saddle Point
6. Marble Sky
7. Up the Stairs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder