17 Ekim 2011 Pazartesi

The Heavy Eyes - Promo EP

Memphis Tenessee'de bir odada canlı olarak kaydedilmiş bir EP mi? Geçen sene içerisinde çıkıp ortalığı sallayan heavy stoner rock grubu The Heavy Eyes'dan mı? Bedava mı? Evet, bu kesinlikle ben olmanın güzel olduğu anlardan birisi diyebiliriz.

Efendim The Heavy Eyes, basitçe, heavy stoner rock yapıyor. Fuzz'ı bol, groove sosu içinde yüzen, son derece güzel bir akış algısına sahip ve inişli-çıkışlı halinde her anda sanki jam session'daymçasına ilerletilen güzeller güzeli riff'ler, varlığını rahatça hissettirebilen bas (hani genelde "bası kim duyuyor" itirazımız var ya topluca) ve efsanevi davullar. Evet, davulcu saniyesinde kalbimdeki yerini aldı, zira tek pedal ile çalıp çift pedalla çalıyormuş havası yaratabiliyor.

Şimdi, zaten esas soru, epi topu 13 dakikalık bir EP hakkında ne diyebileceğim. Basitçe? Mükemmel. Voytek'in hızlı, tempo tutturtacak açılışından sonra aheste aheste ilerleyen 5%'e geçilmesi (ve 5%'in sonundaki o bas...) ve oradan davul ile başlayıp gitar/bas ile ilerleyen ve blues benzeri çıkışlarıyla akılda kalan Pinwheel'e ve son adım olarak ortaya konulan In Need'in grup sıkıldıkça aynı riff'e ekleme/çıkarma yapan dinamizmine ve bütün bu şarkılarda aklınıza takılacak çok güzel sözlere kadar....

Ki sözler gerçekten güzel. Pek çok stoner rock grubu çeşitli riff'ler ya da belirli geçişlerle dinleyiciyi bağlarken The Heavy Eyes'ın ekstradan söz eklemesi ise ayrı bir artı.

Ki zaten bu kadar kısacık bir EP'nin bu kadar güzel olma sebebi bu noktada ortaya çıkıyor: The Heavy Eyes, pek çok grubun ful albümlerde ve 45-50 dakikada yapamadığı doluluğu 13 dakikaya sığdırıyor rahatlıkla. Çok fazla yazamamış olmamın sebebi 13 dakika olması ve detay detay, saniye saniye inceleyip spoiler vermek istemediğimden daha fazlasını yazamıyor olabilirim, ama bu, EP'nin güzelliğinden/doluluğundan bir şey götürmüyor.

Sonuç? Rock sevip de bu albümü dinlemeyen çok şey kaçırıyordur. Sonuç bu. Hayır, hele de albüm, grubun bandcampinde bedevaya verilirken (üstelik de "eğer bedava download'unuz kalmadıysa, buyrun" yazısıyla birlikte mediafire linki de grup tarafından verilmişken....

Artılar: Her şey. HER ŞEY.
Eksiler: Kısa olması! 13 dakika nedir!?
Kimlere tavsiye edilir: Rock seven herkese.

The Heavy Eyes myspace: The Heavy Eyespace
The Heavy Eyes bandcamp: The Heavy Eyescamp

Promo EP kadrosu
Tripp Shumake: gitar vokal
Wally Anderson: bas
Eric Garcia: davul



1. Voytek
2. 5%
3. Pinwheel
4. In Need

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder