1 Haziran 2011 Çarşamba

The Angelic Process - Weighing Souls with Sand

Aslında bu yazıyı çok önce yazmalıydım, fakat kısmet bugüneymiş, daha doğrusu bu geceye. Zira aslında bu albümle arada arama mesafe koymak son derece mantıklı bir hareket, zira her zaman rahatça kaldırılabilecek türden bir albüm değil. Sebebi ise, aslında çevresini saran trajedi ağı denebilir: Angelic Process'in kurucusu ve beyni Kris Angylus, bu albümün kaydından kısa bir süre sonra intihar etti ve arkasında bıraktığı bu eser, resmen sebebini ortaya koyar nitelikte.

The Angelic Process'in bu eseri, ki bu ifadeyi şu ana kadar hiç kullanmamış olma sebeplerimden birisidir bu albüm, resmen bu dünyadan olmayan bir müzik barındırıyor. Ruh müziği eğer varolsaydı, buna benzerdi: eğer birisinin ruhunu çıkartıp, kulaklıklardan iletebilir ve müziğe çevirebilir olsaydık, o zaman çıkacak albüm Weighing Souls with Sand olacaktı. Zira bu albümü müzik terimleriyle, drone, ambient, vesaire diye tanımlamak mümkün değil. Bu albümü herhangi bir şekilde tanımlamak mümkün değil zaten.

Her şarkı, ortak bir ruhun parçaları esasen. Yoğun, duygu ve ruh yüklü, resmen katman be katman drone ve feedback altına gömülü bir hazine, bir çığlık. Albüm resmen bu: uzayıp giden, kimsenin duymadığı, canhıraş bir çığlık. Kulağınıza gelen ses sadece müzik değil, bir ruhun parçalanmasını dinliyorsunuz ve her parçanın içine işlenen bu his o kadar yoğun ki, çoğunlukla insanın en derinde kalmış yaralarını rahatça deşebiliyor.

Weighing Souls with Sand'in zaten saf güzellik olmasının getirdiği yoğunluk yüzünden albüm sürekli dinlenemez. Çünkü bu albüm sadece Kris'in değil, hepinizin ruhundan kopmuş parçalardan oluşuyor. Burada duyduğunuz şey müzikten, albümden, sanattan, vesiareden çok öte bir nokta. Saflık, kalp, ne derseniz diyin, kaydedilmiş en saf şey bu diyebilirim büyük bir rahatlıkla.



1. The Promise of Snakes
2. Million Year Summer
3. The Resonance of Goodbye
4. We All Die Laughing
5. Dying in A-Minor
6. Weighing Souls with Sand
7. Mouvement: World Deafening Eclipse
8. Burning in the Undertow of God
9. Mouvement: The Smoke of Her Burning
10. Hidden Track

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder