6 Haziran 2011 Pazartesi

Borracho

Şimdi albüm adı neden yazmıyor diyebilirsiniz, ben de size, yazmıyor çünkü albüm değil, üç tane şarkı var ortada ve albüm ta 28 Haziran'da çıkıyor derim. O zamana kadar bize, ya da Atlasın sahibi olarak bana düşen, Borracho nedir, kimdir ve nasıl bir tarza sahiptir'i açıklamaktır.

Efendim Borracho, Washington DC'de ve 2007'de kurulmuş bir stoner rock topluluğudur. Esasen böyle diyip geçmeyi çok isterdim ama kazın ayağı o kadar basit değil. Her şeyden önce, stoner rock hakkında ufak bir beyanat gerekiyor: stoner rock, esasen hard rock kökenli bir müzik olsa da, çeşitli açılımlarında doom, deneysel rock, sludge gibi türlerle rahatça etkileşim içine girebilen bir müziktir. Bu noktada, Borracho'nun müziğinin doom ve hard rock etkisini daha rahat ortaya döktüğünü söylemek mümkün.

Ki, hard rock adamlarda daha baskın. Hard rock'a has bir melodi/ritm/hava mevcut, sadece stoner rock'ın o kalın basları, şişman gitar tonları mevcut. Nasıl ki Barbarella ve Buckaduzz gibi grupların incelemelerinde dediğim o fuzz yüklü ton mevcut. Davul bazen eşlik eder, bazen atağa geçer nitelikte ama asla kendi kafasına göre gitmiyor. Sonuçta stoner rock'ın groove kavramını yedirmesinde etkili olan grubun uyum içerisinde gitmesi bu noktada mevcut: Borracho da, bir bütünün parçaları değil, UZANTILARI olarak müziğe yaklaşan bir grup. Vokal ise apayrı bir güzellik: ne ciyak ciyak bağıran, ne bas olacağım diye kasan, ne de duygusuz bir vokal var.

Grubun üç şarkısına gelirsek, doom etkisi sadece "Never Get it Right"ta mevcut. Yoksa "Concentric Circles" ve Adam West ile yayınlanan bir EP'de yer alan "Rectify" gayet cayır cayır stoner hard rock şarkılar ve dinlemesi son derece keyifli.

Peki, grubun eksileri? Valla aslında tekerleği yeniden icat edemeyeceğini bilen ve dolayısıyla da ona uğraşmayan bir grup Borracho. Haliyle adamlar, stoner hard rock yapıp, hasını yapmanın güzelliğine inanan bir grup ve türleri seviyorsanız, başarılı bulma olasılığınız çok yüksek, ama devrim beklenmemeli.

Üyeler:
Noah: vokal ve gitar
Steve: lead gitar
Tim: bas
Mario: davul

Borracho resmi sitesi: Borracho

Borracho'nun şu ana dek yayınladığı şarkılar:Concentric Circles
Rectify
Never Get it Right

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder