12 Ağustos 2011 Cuma

Switchblade Jesus - EP

Stoner rock'ın en saf, en sert, en aman vermez ve en güzel eserlerinden bir tanesine hoş geldiniz diyerek açayım bu incelemeyi. Evet, yanlış duymadınız, açık ara, 2011'in en başarılı (ve an itibariyle en gizli kaldığını düşündüğüm) eserini incelemeye niyetliyim şu anda. Sessiz sedasız köşesinde duran bir grup ve bir ufacık tefecik EPcik olduğuna bakmayın, cidden, şakasız bir beyandı az önceki.

Gerçekten de, 2011'in gizli kapaklı bombalarından bir tanesidir Switchblade Jesus diyecek kadar güveniyorum grubun ortaya koyduğu esere. Hayır, sebebi bas olarak bir Gibson Thunderbird kullanıyor olmaları değil, hani, sevmeme bayağı yardımcı olduğu kesin, o ayrı. Daha çok, stoner rock türü içerisindeki klişeye yatkınlığı rahatça kıran ve bunu sapık saçma bir ustalıkla yapan bir grup olduğu için seviyorum adamları. Şişman stoner tonları, hard rock usulü davullar ve son derece güçlü bir rock vokali ile sonsuz enerji, Switchblade Jesus'ı tanımlıyor. Bunların üzerine ekstra krem şanti olarak da grubun her şarkıya koyduğu ve son derece güzel sololar mevcut.

EP'nin akışı çok ilginç. Esasen bu isimsiz EP, Switchblade Jesus'ın birer şarkılık split albüm için kaydettiği üç şarkıdan oluşmakta. Eric Calvert'in bana söylediği, en iyi şarkıyı seçmeye niyetli oldukları, fakat diğer gruptan ses çıkmayınca üçünü de bandcamp sayfasına yerleştirdikleriydi. Ki, şu anki haliyle, şarkılar bir grubun kendi müzikal altyapısını nasıl adım adım rafine edip enerji yüklü coşkudan kontrollü bir hale getirileceğini gösteriyor.

Daha güzel izah edersem, Joy Ride son derece gaz bir şarkı. Ana riff son derece hızlı, müziğin geri kalanı gümbür gümbür, ve asla hız kesmiyor. Şarkıdan enerji akıyor resmen. Sonrasında gelen Negative Planet 11, bu enerjiklikten nasibini alsa da, hem köprü kısmında, hem genel gidişatında biraz daha kontrollü. Son şarkı olan Copperhead ise iki şarkıdan da daha düşük tempolu (orta tempoludan biraz daha yüksekte) ve çok daha odaklı. Aynı zamanda, baştan sona doğru bir melankoli eğrisi söz konusu: Joy Ride saf eğlenceyken Copperhead neredeyse oturup şapkayı önüne almış bir havaya sahip.

Aslında bunların haricinde söylenebilecek hiçbir şey yok. Cidden, 2011'in kenarda köşede tuttuğu gizli silahlardan bu grup. Kaçırmayın.

Artılar: Müzik, enerji, Gibson Thunderbird bas kullanımı (hastasıyım, evet)
Eksiler: Ne eksisi?
Kimlere tavsiye edilir: Sen hala bunu mu okuyorsun? Aşağıdaki link tıklayasın diye var!

Switchblade Jesus bandcamp: Switchblade Jesuscamp Switchblade Jesus myspace: Switchblade Jesuspace

Switchblade Jesus kardrosu:
Peter Quarnstrom: vocals
Eric Calvert: lead guitar
Billy Guerra: guitar
Jason Beers: bass
Jon Elizondo: drums


1. Joy Ride
2. Negative Planet 11
3. Copperhead

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder