19 Ekim 2010 Salı

Johnny Hollow - Dirty Hands

Johnny Hollow, 2003'teki efsane ama az duyulan çıkışından (ki bu yüzden Kenarda Köşede Kalanlar'a dahildir) sonra bir süre sessizliğe gömüldü. 2003 sitesindeki bilmecelerin cevapları internete yayılmıştı, albüm sindirilmişti ve hayranlar (başarısız bir şekilde de olsa) grubun tanınmasını sağlamaya çabaladıkça çabalıyordu.

Derken, sene 2008 olduğunda, sessiz sedasız Johnny Hollow'un ikinci albümü ve yepyeni bir site çıkageldi. Bu sefer, "Scuttle Buggery" isimli bir oyun ile şarkıları indirmeye değil ama dinlemeye açıyorlardı. Çıkan, Dirty Hands isimli albüme gelince...

Beş sene, Bay Hollow'u birazcık değiştirmiş. Kendisi eskisi kadar karamsar bir karakter hala, fakat küçük köşesini terk ederek kendisini dünyaya atmış ve aşık olmuş. Bu aşk ona nefes aldırmadığı gibi ("Die for Love") o izbe, karanlık dünyasına ışık getirmemiş. Aşık iken de dünyanın hiç görmediği ama aynen ilk albümdeki düşüncelerine uyan yönlerini keşfetmeye devam etmiş ("This Hollow World", "Superhero").

Albüm ilginç. Tarz olarak aynı "batcave"in üzerine hafiften endüstriyel sosu yedirilmiş, darkwave'e biraz daha kaymış... ve zaman zaman neo-kabare'ye. Neo-kabarenin özelliği olan piyano kullanımı ve ortak şarkılar bilhassa "Alibi" ve "Worse Things" şarkılarında ortaya çıkıyor. Haricinde atmosferik ve ağır anlar ("Die for Love", "Alchemy"), daha coşkulu ve karanlık popumsu şarkılar ("Stranger", "This Hollow World") ve ilk albümdeki gibi vurucu, karamsarlık yüklü bir dünya bakışını ortaya dökenler ("Superhero", "Nova Heart") birarada.

Enstrüman kullanımı başarılı ve ilk albümden bu yana değişen pek bir şey olmamış. Maalesef, ikinci albümde Johnny Hollow biraz bocalıyor - albümde, diğerleri kadar dikkati çekmeyen bir-iki şarkı var ve genel olarak (belki de hikaye ve karakter farklı olduğu için) müzikte bir değişim var. İlkini aratıyor, evet, ama kötü bir albüm olduğu için değil, bildiğimiz Johnny'yi değişmiş gösterdiği için.

Fakat yine de, daha rahat ulaşılabilir ve gayet güzel bir albüm olmuş, Dirty Hands, ve Johnny Hollow'un en az ilk albümü kadar tavsiye edilir. Ki, "This Hollow World"ün klibinin hazırlandığı şu günlerde, bu albümü kaçırmayın derim.

Artılar: Johnny Hollow olması.
Eksiler: Bir-iki noktada tökezlemesi.
Kime tavsiye edilir: Herkese.

Johnny Hollow resmi sitesi: http://www.johnnyhollowmusic.com/flashindex2.html
Johnny Hollow myspace: http://www.myspace.com/johnnyhollowmusic



1. Alchemy
2. Stranger
3. Die for Love
4. This Hollow World
5. Worse Things
6. Nova Heart
7. Superhero
8. Boogeyman
9. Human Lullaby
10. Alibi
11. Stone Throwers
12. People Are Strange
13. Aegis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder