18 Ekim 2010 Pazartesi

Johnny Hollow - Johnny Hollow

Normalde mypetskeleton.com'u işleten ressam, multimedya sanatçısı, şair ve müzisyen Vincent Marcone'nin ismi pek çok projeyle duyuldu: Mushroomhead'in (XIII albümü zamanındaki) sitesi ve "Sun Doesn't Rise" klibi, pek çok farklı projeden tanıdığımız Dave Oglive'ın Jakalope projesinin albüm kapakları ve klibi gibi...

Fakat Marcone'nin belki de en önemli projesi, zaman zaman "batcave" kategorisine sokulan (Bahaus, Dead Can Dance gibi) Johnny Hollow'dur.

Johnny Hollow karakterinden biraz bahsedelim, zira albümün kalbindeki şey Johnny'nin karakteri. İçerisinde bulunduğu dünyada bir böcek gibi, terk edilmiş ve ümitsiz hisseden bir "modern kayıp ruh", Johnny Hollow - kendi karanlık ve izbe köşesinden dünyanın çürümüşlüğünü izliyor ve bu durumdan hayli rahatsız. Pop mentalitesi, insanların bencilliği ve zulmü onu üzüyor ve o da köşesinde küçük ağıtlar yakıp kendi sesizliği ile ve kenarda köşedeki deliklerde kalmış böceklerle paylaşıyor bunları.

Marcone'nin, yanında vokal Janine White ve çellist/vokalist Kitty Thompson'ı alarak yarattığı atmosfer inanılmaz derinlikte. Rahatça kendisini belli eden ve kendisinden başka hiçbir şeye benzemeyen bir garip atmosfer var - karanlık, ama korkunç değil. Rahat, tanıdık ve puslu bir hava hakim: nemli bir öğleden sonra gibi. Dijital ambient arkaplanlar, öne çıkan çello ve çeşitli sample'lar, Vincent'ın homur homur şiirleri ve Kitty ile Janine'in yumuşak sesleri bir arada efsanevi bir senfoni yaratıyor. Melodiler zengin, müziğin tamamı uyum içinde hareket ediyor ve iç gıcılayandan ("Gone") insanı ürkütene ("Rasputin") oradan da rahatça ilerleyip düşündürene ("Shock Me Peter") gidiyor.

Sözleriyle de zaman zaman ilginç göndermeler yapan zaman zaman da kendi evrenine insanı rahatça çeken Johnny Hollow, en büyük gücünü burada gösteriyor - kendine özel lafları ve tanışma hissini albümün tamamına yayıyor ve insanı davet ediyor. İlginç ve güzel müzikleri sevenlere tavsiye edilir. Ayrıca, grubun web sitesi de Vincent Marcone tarafından yapılmış durumda ve sitedeki (bu albüm için yapılan sitedeki) bilmecelere cevap verebilirseniz mp3'ler ve masaüstü arkaplanları sizi bekliyor (yalnız bilmecelerin birkaçı hayli zor).

Artılar: Albüm mükemmel.
Eksiler: Yok
Kime tavsiye edilir: Herkese.

Johnny Hollow resmi sitesi:http://www.johnnyhollowmusic.com/2003/
Johnny Hollow myspace: http://www.myspace.com/johnnyhollowmusic



1. Bag of Snow
2. Halfway to God
3. Untitled
4. Rasputin
5. Untitled
6. Motherless Child
7. Gone
8. Untitled
9. Stolen
10. Untitled
11. Mary
12. Dark Thing
13. Untitled
14. Shock Me Peter
15. Skeleton Song
16. Tremor
17. Dark Thing (RMX)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder