9 Ekim 2010 Cumartesi

Access to Arasaka - void();

Access to Arasaka, ismini fazla bilinmeyen bir masaüstü cyberpunk oyunu Netrunner'ın yan-ürünü olan Cyberpunk 2020'den, bir kart oyunundan almakta. Bu ufacık bilgi ise benim aslında söyleyebileceğim herhangi bir şeyden daha fazla bilgiyi tek celsede verebiliyor.

Albüm, void(); tam bir cyberpunk müzik şaheseri denebilir. Aslında "cyberpunk" müziği daha çok techno ve electro varyasyonları olarak algılanır zira cyberpunk kültürünün teknolojiye düşkünlüğünü vurgular. Bu noktada Access to Arasaka, eşsiz bir müziğe sahip - resmen "müzik" denen kavramın sınırlarında dolaşıyor. Müziğin kendisi için "glitch" diyenler mevcut, ki noise müzik, dark ambient ve glitch electro'dan parçalar müziğin içerisinde mevcut. Fakat Access to Arasaka'nın müziğini bu kadar eşsiz yapan şey zaten kendine özgünlüğü. Basitçe glitch electronics diyip geçmek mümkün değil zira müzik çok daha derin.

void(); efsanevi ve eşsiz bir eser. Basitçe açıklamak gerekirse baştan sona atmosferik geçişlerden oluşan "pasajların" ya da "şarkıların" bütünü denebilir. Şarkıların hiçbirinin yapı, form, ritm, melodi gibi kaygıları yok. Bu ilk başta kulağa kötü gelebilir, fakat kazın ayağı öyle değil: aksine, millerce kalınlıktaki duvar misali bastıran bir atmosfer (arkaplanda kalan elektronik "soundscape" öbekleri sağolsun) ve düzensiz, bazen gerçekten müziğin yapıldığı ekipman spazm geçiriyormuşçasına sapıtan ritmler birarada karanlık bir dijital dünyayı çağrıştıran geçişler ile birleşince ortaya derin, buz gibi soğuk, siyahın en koyu tonunda bir müzik çıkıyor.

Karanlık müzikleri seviyorsanız, elektronik müzikle aranız varsa ve daha da önemlisi müzikte atmosfere önem veriyorsanız mutlaka ama mutlaka bu albüme bir bakın derim. Kenarda köşede kalmayı kat-i suretle hak etmeyen bir topluluk Access to Arasaka.

Artılar: Her şey.
Eksiler: Şarkı denen şeyin pek olmaması.
Kime tavsiye edilir: Atmosferik şeyleri seven ve elektronik müzik hayranı olan herkese, glitch/IDM severlere.

Access to Arasaka resmi sitesi: http://www.accesstoarasaka.com/v3/
Access to Arasaka myspace: http://www.myspace.com/accesstoarasaka
Access to Arasaka last.fm: http://www.last.fm/music/Access+To+Arasaka



1. *strok()
2. kill_recorder=$c1
3. array [0..8191)
4. setvector
5. config.syn_seq
6. &sin
7. term/echo
8. optlist;
9. syslog_ident
10. [overwrite_ctr]
11. inc(tumbler)
12. n->m_pkthdr.len
13. switch (pcap_datalink)
14. bpf_u_int32
15. < arpa/inet.h>
16. sys.argv[1:]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder