1 Eylül 2011 Perşembe

Barbarella - I am the Wolf

Şimdi aslında bu bir albüm, EP, vesaire değil - Anna Coralie'nin single incelemesi gibi, tek şarkılık bir inceleme. Barbarella'yı, Neon City incelememden hatırlayacaksınız.

Barbarella, kendisini modern rock olarak tanılmasa da, aslında stoner rock'a space rock sosu yedirmiş bir güzellik idi. Peki, Neon City'den bu yana ne yaptı bu grup derseniz, iki adet single çıkarttı. İkinci single, İsveçli grupların lokal rapçilerle yaptığı bir projeden olduğundan buraya koymaya gerek görmüyorum. Diğer iş ise, I am the Wolf isimli bir single.

Şimdi, Barbarella zaten kendisini hep modern rock olarak tanımlamış da olsa, ben diğer etiketleri uygun gördüm. Bu şarkı ise, modern rock tanımına uyacak bir şarkı. Şöyle diyeyim: girişindeki davul ritmini ve gitar kullanımını pek çok albüm/şarkıdan tanıyacaksınız zira son derece klişe ve son derece güzel. Evet, bazı klişeler (misal her stoner albümünde duyduğum o bildindik hard rock riff'i gibi...) asla güzelliğini kaybetmiyor, ve bu da onlardan biri.

Haricinde ise, şarkı tam bir Kırmızı Başlıklı Kız şarkısı, ve modern rock'ın en güzel örneklerinden ki, yazana göre, bir sonraki albümden çıkmış ilk şarkı. Albümü sabırsızlıkla beklediğimi söylemek yanlış olmaz.

Barbarella resmi site: Barbarella
Barbarella bandcamp:Barbarellacamp

I am the Wolf kadrosu:
Jody Peters: gitar ve vokal
Remco Verweij: gitar
Joost Reijnders: bas
Peter Onstein: davul



1. I am the Wolf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder