17 Eylül 2012 Pazartesi

Rabbit Junk - What Doesn't Kill You Will Make You A Killer

Bir gün, farklı bir şeyler aradığım sırada, M. Dot Strange'in klibini çektiği bir şarkıya denk geldim.... şarkı, Rabbit Junk isimli bir gruba aitti, ismi What Doesn't Kill You Will Make You A Killer idi ve stop motion tavşanlarla dolu bir animasyon ve son derece ilginç bir müzik içeriyordu.

Rabbit Junk, JP Anderson'ın (The Shizit) başını çektiği ve Jennifer "Sum Grrl" Bennett'in de yardımcı olduğu bir dijital hardcore projesi.  What Doesn't Kill You.... ise, aslında grubun son "albümü" olan Project Nonagon toplamasından sonra birbiri ardına çıkan single'lardan ikincisi.  Gruba giriş noktam bu single olduğundan buradan başlamayı uygun gördüm.

Tarz nasıl dersek - aslında Rabbit Junk nevi şahsına münhasır bir tarza sahip.  Hardcore metal, endüstriyel, elektronik, hip hop*, synth rock/metal ve (başka yerlerde) post-hardcore türlerinin biraraya getirilmesinden oluşan bir müzik var ortada.  JP Anderson'ın önce vocoder'dan geçip basa boğulmuş sesi ile, Sum Grrl'ün araya serpiştirdiği hoş rap kısımları, müziğin basit başlayıp yavaş yavaş, parçaları ekleye ekleye yığılarak ilerlemesiyle de, sample bazlı, başı sonu belli bir müzik ile doğaçlama arasında dengeyi bulan bir şarkı.

What Doesn't Kill You... synth, hip hop, endüstriyel ve rock/metal türlerini alıyor.  Şöyle diyelim: şarkı garip bir synth rap metal ve endüstriyel rap arasında gidip gelirken çaktırmadan marşımsı bir havaya doğru gidiyor.  Mide bulandırmaya yakın başlayan efsane bir girişten sonra imkansız bir tepe noktasına ilerleyen şarkı, barındırdığı türleri bir kimlik ekseninde rahatlıkla birbirine eklemliyor... ki, aslında, bu kadar çok türü biraraya getirip karambol/kaos harici bir şey üretmek de her baba yiğidin harcı değildir.

Sonuç mu? Rabbit Junk son zamanda hastası olduğum, son derece kendine özgü bir grup, ve sınırları zorlamak isteyenlerin favorisi olmaması için sebep yok: fakat, grup bünyesindeki türler hakkında bilgi sahibi olmayı (bilhassa rap, synth metal ve endüstriyel) gerektirmesi açısından zorlayıcı olabilir.

Artılar: Müziğin kendisi, şarkının akışı, vokaller, geri kalanlar...
Eksiler: Biraz tür bilgisi gerektirmesi, ona rağmen alışması zor (diğer Rabbit Junk şarkıları gibi) bir şarkı yapısı barındırması.
Kimlere tavsiye edilir: Rock, metal ve endüstriyeli yan yana getirebilenlere...

Rabbit Junk resmi sitesi: Rabbit Junk
Rabbit Junk MySpace: Rabbit JunkSpace

What Doesn't Kill You Will Make You A Killer Kadrosu:
JP Anderson - Sözler, müzik, vokal
Sum Grrl - yardımcı vokal



*not: JP Anderson, This Life is Where You Get Fucked albümünün ikinci bölümü Ghetto Blasphemer'ın arkasındaki tek düşüncenin "black metal ile hip hopı birleştirerek aslında uyumsuz iki türden iyi bir bileşke çıkartmak" olduğunu söylemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder